Hå och hej med farbror Freij!

Hasse Frej är Gud. Han har nämligen återupplivat röda faran. Med startkablar. Jag har aldrig hört talas om ett liknande mirakel där en man med hjälp av en bil och startkablar får igång en annan bil. Alltså måste han vara en Gud eller i alla fall en skänk från ovan.

Nu måste jag bara fixa ett nytt batteri. Jag tänkte springa upp till Ica och köpa två stycken 9-volts batterier. Dom lyckas jag nog koppla ihop med en koppartråd och då har jag ju faktiskt 6 volt tillgodo då ett bilbatteri bara är på 12 volt. Farsan tyckte dock att jag skulle köpa ett nytt bilbatteri. Han förstår inte mitt tänk märker jag. Vi spelar liksom inte riktigt i samma liga. Jag försökte prata med bönder på bönders språk och förklara att 9-volts batterier är mycket billigare och att 18 volt antagligen skulle trimmat upp den gamla 740 ett par hundra hästar. Han var ändå skeptisk. Jag gav upp.

Nu är jag hemma på Öland. Dempa försöker montera ihop en nyinköpt grill. Det går inte så bra för honom men man ska väl inte ha för höga förhoppningar på någon som är lastbilsmekaniker. Grillar är mycket mer tekniskt avancerade än lastbilar, det inser man med bara lite sunt förnuft innanför kalsongerna.

Trevlig Valborg alla bönder, imorgon kör vi skit!
image6

Lika som bär

image4image5
Flea i Red Hot                                Tobbe Carlsson i KFF

Hultkrantz till hispan

Idag har jag sagt upp min lägenhet och nu är det adjöss Campus på riktigt! Nu gäller det bara att hitta en ny lägenhet. Jag har skickat morsan på visning av en tvåa i Käälma imorgon. Morsan kan man lita på. Som flickan sa.

Vi repade med Åtmunn igår. Det var ett ganska bra rep ändå tycker jag. Vi spelade in lite med Robins kamera. Sebastian Hultkrantz bevisade en gång för alla att han är världens sjukaste människa genom att spela in en musikvideo till Your love där han sitter och tittar in i kameran hela låten. Hela låten. Jag skrattade så jag fes när jag såg filmen idag. Samtidigt blir jag lite mörkrädd och vill på något sätt att han ska få den hjälp han behöver. Om den ens finns. Hoppas att ni snart kan se bevismaterialet på YouTube så kan ni bilda er en egen uppfattning.

Biljäveln är död. Jag tog alla mina fyra verktyg och mekade idag. Biljäveln är fortfarande död. Jag vet inte vem som har dödat den men när jag får tag på den saten som är skyldig... fast den har väl självdött den gamla skorven.

Det är ingen som har koll på om BKR säger något om skruvkrafter i olika förband, t.ex. beslag av stål? Meddela mig i så fall detta snarast för jag måste ha koll på detta imorgon.

Jag diggar förresten vårat soulinspirerade jammande från repet igår. Snälla bandet, kan vi inte göra en låt av det?

Sov gott suckers.

Rockkarusellen är över, må den brinna i helvetet

Igår ringde Jonas mig klockan 11 på förmiddagen. "Jag följer med till Jönköping, men finns det plats för en till?". Hade man fått satsa pengar på att gissa vem som skulle följa med hade man blivit miljonär med en kronas insats. Mikael Tersmark! Så klockan 13 tittar jag ut genom Robins balkongdörr och där sitter två söndagsexemplar i solen med varsin systemet-kasse. Härliga tider!

Väl uppe i Jönköping var det mycket väntan, lite mat och slutligen de bästa tolv minuterna vi har presterat så här långt i tävlingen! Det var pung-gung i lokalen när Autumn Falls rev av tre av världens kanske mest kompletta musikstycken. Tyvärr satt delar av juryn och löste sudoku under dessa tolv minuter och en jurymedlem var tvungen att cykla hem och tillfredsställa sin mamma. Detta i kombination med att delar av publiken tydligen var köpta gjorde att vi slutade femma av sex. Vann gjorde någon dagslända som hette Nickelback eller något i den stilen. Jag är inte bitter. För säkerhets skull så satte jag dock ett pris på deras huvuden under efterfesten. Robin Bergström ville ha 20 000 spänn för att utföra jobbet. Åsenklint tog en hundring och fick jobbet.

När vi skulle hemmåt igen så startade inte röda faran. Då var det tur att två såna kraftkarlar som Helgesson och Micke Ters var med och kunde springa igång bilen! Det var förövrigt enbart dessa två herrar som riktigt levde upp till rockstjärne-myten denna dag genom att ta en springnota från sprit och mat på en bar som jag inte nämner vid namn men den rimmar på O'feris och hålla en jämn fylla under hela dagen. Helgesson visade även sin solidaritet mot bandet då han efter omröstningen högt skanderade: "Fel låt vann!" och "Skicka femteplatsen istället!". De avslutade kvällen som sig bör genom att gå på rinkdansen i Alvesta och lyssna på Lasse Stefans.

Det bjöds på fest hos fröken Johnna. Jag orkar faktiskt inte skriva om den just nu men det var mycket trevligt och Robin Svensson bjöd på sig själv som uppdukat buffébord!
Autumn Falls - jag älskar er!

... och på tyska:

Yes, jag hittade en Svensk-Tysk ordbok i min bokhylla.

läppja - på ngt an etwas nippen

Jag visste att det skulle låta snyggare på tyska. Nippen. Vilket ord! Det är både sensuellt och lite erotiskt. Fan också att man inte är tysk. Eller i alla fall kunde prata flytande tyska.

Scheize.

Läppja - en av de sju dödssynderna?

Jag sitter här och läppjar på en kopp kaffe. Svart. Jag hade ingen mjölk hemma så nu får magen sota för hjärnans dumhet. Läppja förresten, det är ett roligt ord. Det är ett ord man aldrig uttalar utan det finns bara i skrift. Jag har aldrig hört någon säga läppja, men däremot står det alltid i en massa böcker. Måste kolla på ne.se om det finns...

... ja se på fan, det fanns med i nationalencyklopedin. Tyvärr kan jag inte se ordets förklaring för det skulle kosta mig 549:- om året. Är det ingen som äger en riktig "fysisk" nationalencyklopedi som kan slå upp ordet läppja åt mig? Nu måste jag kolla om jag har någon gammal ordbok här hemma. Spännande.

Nu är det fredagskväll och det är alltid skönt. Jag vågar nog påstå att fredagkvällen är den bästa kvällen för då är man mest avslappnad. Detta är så klart ett helt subjektivt påstående. Fast alla som inte tycker som jag är idioter.

Se på fan! Jag hittade en gammal Svensk-Engelsk ordbok från gymnasiet och där finns läppja med!

läppja - sip [at], just taste, bildl. have a taste of

Där har ni det, svart på vitt.

Jag tycker dock att det låter som att man inte riktigt dricker sin dryck utan bara lägger läpparna i blöt. Det skulle vara en konstig företeelse om alla började göra det. Tänk er:
Klockan nio varje dag går man och köper en kopp kaffe på Kristinas. Man sätter sig med sina kamrater vid ett bord. Man diskuterar och läppjar på kaffet. När en kvart har gått så tar man sin kopp, som är precis lika full som när man köpte den, och ställer sig i kön till vasken där alla gäster häller ut sitt kaffe. Det skulle nog kännas konstigt till en början men efter ett tag skulle det vara lika självklart som att spola efter man har kissat. Kissat tre gånger alltså.

Å rävoär

God samarit

Jag har ju glömt att berätta en viktig detalj om bandet jag är med i. Detta är egentligen ett kommunalt förmyndar-projekt som jag helt ideellt deltar i. Jag tycker det är viktigt att intergrera personer med sociala svårigheter i samhället. Jag får så mycket av att själv ge. En kille som jag tycker om och alltid håller ett extra öga på är Robin som vi har bestämt ska spela gitarr.
image3

[Åtmunnd Fåls]

Idag har jag och Farbror Hasse Freij snickrat ihop en vägg till vårat ex-jobb. Hasse snickrade så virket sprack trots att han hade räknat ut allt med nanometer-precision i förväg. Själv skar jag mest gips. Eller "skärde" gips som man säger på riktigt. Gips är roligt för man blir vit. Och vita människor har ju fler fördelar i världen säger dom som vet.

På eftermiddagen har vi kört ett litet hemma-rep hos Robin. En lite rolig historia är att Lönngren för länge sedan satt och jobbade i photoshop så att svetten lackade. Hans mål var att göra en snygg bakgrundsbild med vårat band som tema. Efter många timmars slit så skickade han en fin bild till mig som gick i lila och vinröd nyans. Tyvärr hade han skrivit Autmun Falls. Jag tycker faktiskt att det ligger bättre i munnen och jag tror att vi skulle ha lättare att bli stora i Tyskland om vi hette Autmun Falls. Tycker bara att det låter lite mer tyskt på något sätt. Det skulle vara gutt om vi blev kända i Tyskland för då skulle vi antagligen få betalt i wienerkorv.

Nu måste jag springa bort till BK Biceps och äta ryssfemmor.

*poff*

På tal om framtidsplaner...

image2

Skanska Sverige AB

Ja nu är det bestämt. Jag kommer att inleda mitt fortsatta knegarliv på Skanska. Jag kommer att börja som Produktionsledare men inom ett år räknar jag med att nästlat mig in i styrelsen och därifrån kommer jag sedan att urholka företaget på uppdrag av Peab. Det är så det funkar i byggbranschen. Inga sura miner, det är bara business.

Så här så det ut när vi kom överrens om detaljerna kring anställningen:

Fleecekepsen på

Dagen till ära tog jag på mig min finaste fleece-keps. Bara det intrycket gjorde att jag utan problem kunde förhandla mig till några extra hundralappar i månaden. Både snygg, skön och respektingivande visar det sig alltså. Kepsen alltså. Jag är bara de två första.

Annat som är på tapeten är finalen i Rockkarusellen som går av stapeln på lördag i Jönköping. Jag håller tummarna för ett lite bögigt Växjö-band som heter Autumn Falls. De verkar vara trevliga snubbar. Och snubba. Jag har hört att deras trummis är en rackare på att hantera stockar.

Fridens.

Gittar, syntt, sttåbas. Alla är de instrumentt.

Jag hade faktiskt en blogg en kort stund för ett tag sen. Det var ingen mer än jag och Bill at the Gates som läste den. Det kan vara roligt att skriva lite. Jag kommer att vara hård, nitisk och bitter här på bloggen för när jag sätter mig bakom tangentbordet är jag jävligt tuff ska ni veta!
Jag ska börja med att sätta dit min bror, Fat Bastard (FB), som är igång och bloggar. Det finns nämligen mycket som retar mig. Kanske inte så mycket på riktigt, men när mitt egna kött och blod skriver gittar då blir jag förbannad. Jag tycker på något sätt att just kunna stava ordet gitarr rätt visar att man inte tillhör samhällets bottenskrap. Det hade jag i och för sig redan på känn att han gjorde, min käre bror FB. Det finns ju faktiskt ett ord som heter gittar, men det är ju stockholmsslang och jag tror inte att det var det som FB syftade på. Jag demonstrerar orden i varsin mening här nedan:

- Jag ska bara smörja min mustach och vaxa mitt bröst innan jag spelar en ballad på min nylonsträngade gitarr.

- Dra i dig sista linan nu Patrik Sjöberg så gittar vi härfifrån.

Hoppas att detta är överskådligt.


Farväl.

RSS 2.0