Då plockar jag fram min jojjo, min jojjo, min jojjo...

Här sitter jag. Ganska mätt och belåten. Tyvärr har jag lite ont i fingrarna vilket beror på att när jag skriver med tangentbordet så spretar jag på fingrarna och ser helt reumatisk ut. Dum.

Isa är här. Tisdag är husse-dag. Hon ligger och sover den gamla tråkmånsen. Jag ska nog lägga ut henne på blocket. Trött hund bytes mot röd Kalmar-trissan.

För er som inte vet så är Kalmar-trissan en jojjo. Och jävlar vilken jojjo det är. När jag tänker tillbaka lite så var det en period när man jojjade på alla raster i skolan. En del bortskämda snorungar hade kullagerjojjos som blinkade när dom snurrade. Jag hade antagligen bara en gammal Kalmar-trissan. Jag har ett minne av att man höll på med detta när jag gick på LM-skolan vilket alltså skulle betyda i trean eller fyran. Det var i samma veva som man började spela handpingis på träbord. Det var jävlar i mig roligt! Härliga tider. Nostalgi.

Jag fryser som en hund och det regnar ute. Hunden fryser nog inte alls. Jag ska faktiskt krypa under täcket och glo på tredje säsongen av Heroes nu. Manligt.


Sivans was shakin'

Jaha. Vad ska man säga? Det känns som jag inte har så mycket att säga nuförtiden. Det går ut över mitt bloggande. Det är 25-årskrisen som påverkar mig mentalt. Man borde ju vara på topp i livet just nu men det känns inte riktigt så av olika anledningar. Men som man säger; efter regn kommer solsken. Det stämmer också för idag regnade det jättemycket och var mörkt. Sen blev det sol. Fan-fuckin'-tastic!

Sen jag sket sist har jag:
  1. Torkat mig
  2. Tvättat händerna
  3. Sprayat "lukta-gott"
  4. Jobbat lite
  5. Ätit soppa
  6. Skrivit några rader på bloggen
Då förstår ni kanske att jag gjorde tvåan på jobbet senast alltså. Det kan vara bra att veta. Gör något nyttig med denna information. Observera att jag eventuellt inte spolade enligt listan.

Hade spelning med Auchtung Falls på Sivans i fredag. Det var en riktigt bra spelning med en riktigt bra publik! Mycket trivsamt. Sivans får väl ändå ses som något av våran hemmaplan trots att vi aldrig har spelat där innan. Vi har ju i alla fall våran fan-base där. Om man inte räknar med alla medelålders kvinnor i stugorna runt om i Småland/Öland. Eventuellt i lill-Danmark också eftersom två efterblivna bandmedlemmar kommer därifrån. Vi har ju faktiskt en spelning inplanerad på den andra studentpuben, Stallet, också. Det är i och för sig i januari vilket känns som ett halvt liv tills dess.

Nu ska jag titta på Love guru, vilken jag somnade mitt i igår kväll.

Resumé

Ja, jag vet. Jag har varit sämst i världen på att blogga på sistone. Jag kör en snabb summering med hjälp av stödord:
  • minibuss till göteborg
  • rödvin
  • sova med sebbe
  • repning, intervjuer, fotografering och äta en torr cous-cous
  • klippa skivomslag och dricka en (1) st tuborg
  • genrep
  • rocka röv på stora scenen, liseberg
  • tungkyss med jankell
  • göteborgs uteliv
  • åka minubuss hem, 25 år gammal och med en rejäl bakfylla
  • jobba på skanska

Så. Det är det jag har gjort sedan mitt senaste inlägg.

Nu är jag så in i djävulen hungrig så att det värker i magen. Tyvärr orkar jag inte laga mat utan en äcklig och flottig McD ligger nära till hands. Dagens I-landsproblem.

Öka!

Idag har jag bestämt mig. Jag ska sluta röka!
Jag tror att det kommer gå ganska bra då jag inte har rökt innan. Men man vet aldrig, det är ju lätt att trilla dit säger dom som har försökt. Jag känner mig dock stark och har verkligen bestämt mig.

Annars tänkte jag ta vara på lördagen. Detta är dagens agenda:
  • Sluta röka
  • Börja jöka
  • Skala löka'
  • Inte möka (luktar illa och svider i stjärten)
  • Googla och söka
  • Träffa en sköka
  • Ut och böka
  • I hemmet stöka
  • Tempot öka

Ja, med allt detta ska jag försöka.

Automolönngren

Kom att tänka på en rolig grej som Lönngren påpekade när vi åkte bil i söndags igen. Han citerade nämligen sig själv. Det känns tryggt att åka bil med Lönngren när han strax innan en omkörning uppe på ett backkrön säger:

Jag tror att man har bättre sikt än vad man tror här.

Går inte att misstolka?

Toocold

Här sitter jag, förkyld som ett as. För det vet ni väl alla hur riktigt jävla förkylda asen brukar vara.

Förkylningen har jag lyckats toppa med fruktansvärd rastlöshet. Något skumt är det. Har en sjukt hög andningsfrekvens och känner mig typ stressad. Vad är problemet? Ring in till studion och berätta.

Repade med Höst Höst igår och vi spelade egentligen bara en enda låt. Ja, och Devil en gång då för att en blond ungtupp var där och filmade ett inslag till finalen av Svensktoppen nästa. I alla fall, vi repade alltså in en ny låt. Den blev jävligt grym. Jag skulle placera den i facket rock/flamenco/indie/metall. Solklart.


Nu blev jag trött i gamnacken och fick sluta...

En pubkväll i Kalmar

Hej. Idag är det inte Tom som bloggar utan det är jag som gästbloggar. Vem är då jag undrar ni givetvis? Jag är Jerry Williams.

Jag är Jerry Williams och gästbloggar på Hårdrockssons blogg.


Jag har polat med Hårdrocksson ett bra tag nu. Vi träffades en kväll på O'Learys då Tom kom fram och bjuckade på en bira (Stockholms-slang; bjöd på en öl). Tjena Jerry! Fan vad du ser fräsch ut, sa han. Jag svarade Tack detsamma! Vi slog oss ner vid ett bord och började snacka om livet och musiken. Jag gratulerade Tom till framgångarna med Autumn Falls. Han var lite överraskad att jag ens kände igen honom, men vafan - klart man har koll på svenska rockeliten. Fler öl beställdes in och vi trivdes helt enkelt i varandras sällskap. Efter ett tag stövlade en snubbe, som jag då inte kände, in genom dörren. Fan Jerkka, där är ju Lönngren. Sångaren i Autumn Falls, sa Tom. Han ropade på Lönngren som tydligen kom tillsammans med ett helt sällskap. Dom kom och hälsade och satte sig vid vårt bord. Det visade sig att Lönngren hade varit ute med grabbarna i Matchbox 20 på Molly's en sväng och nu dragit vidare hit. Så där satt vi, jag, Tom, Lönngren och Matchbox 20. Vi hade mycket trevligt hela kvällen och ölen flödade likt vin. Jag berättade bland annat historien om när jag och min gamle polare Johnny liftade nerför den långa och ensamma vägen till, till Mexiko. Lönngren lyssnade med båda öronen kommer jag ihåg.

Ja, så gick det alltså till när vi träffades första gången. Sen dess har det blivit många pubkvällar och mycket spontant jammande hemma i min lya med akustisk gitarr och skinnpaj på.

Härliga tider! Rock on,

3/4 polyrhythm och FIBF

Nu har jag suttit och smiskat mig själv på låren i tjugo minuter.
Jag sitter nämligen och glor på Mike Johnston på tuben och försöker lära mig det han lär ut. Trummor handlar det om alltså.
Suttit och nött 3 over 4 polyrhythm. Det är inte så himla svårt efter ett tag men det är värre när bägge fötterna ska med. Som flickan sa.

Jag skriver det lite överskådligt taktmässigt så kan ni öva:

X    X    X    X    X   ... osv                   Vänster hand - fyrtakt               
X      X      X      X   ... osv                   Höger hand - tretakt


Det är skönt när hjärnhalvorna roterar åt varsitt håll så det luktar brända lameller för att slutligen arbeta tillsammans i en härlig symbios.

Imorgon är det lill-lördag och dags för säsongens första träningsmatch i innebandyn. Jag lägger in en brasklapp genom att förklara att jag är fruktansvärt nertränad nu efter denna intensiva försäsong med fyra (4) innebandypass.

Jag hoppar av Autumn Falls!

Men jag har redan ordnat en ersättare. Vänta någon minut tills han har värmt upp.


Meet my pal; Cheeses Christ Superstar

Helgen är slut och äntligen har man en ny vecka med arbete framför sig. Lättja är en dödssynd. Det har min homeboy Jesus Krist sagt. Han borde veta, han stod ju och slappade på ett kors i flera dagar. Men så dog han med.

Helgen har tillbringats i Växjö. Spelning stod på schemat. MC-festival med skägg, jeansväst och krom - kan det bli bättre. Tydligen, för det var inte våran bästa spelning. Nån påstod att trummisen spelade för fort men ändå var ljudteknikern bekymrad över att vi drog ut på tiden. Catch 22. Vi är inte världsbäst än. Men när alla är taggade samtidigt då är vi bättre än i lördags.

Jag funderar på om jag ska försöka sova en kort stund nu då jag har innebandyträning ikväll mellan 21.30 - 23.00. En inte helt skön tid, som flickan sa. Sen går man omkring som en zombie hela veckan på jobbet. Det hade jag ju i och för sig gjort ändå. Ändånsson.


Om min homeboy Jesus hade varit svensk hade han hetat Ostar Krist af Superstierna. Om du kan lista ut varför så skicka svaret till:

Gud
Svenska Kyrkan
751 70 Uppsala

Glöm inte att märka kuvertet med "Dumma Judas, skämmes!"

RSS 2.0